Eurovision: Άκυρη η συμμετοχή της Λευκορωσίας λόγω ανάμειξης Λουκασένκο

Eurovision: Άκυρη η συμμετοχή της Λευκορωσίας λόγω ανάμειξης Λουκασένκο

Η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision καθώς η EBU έκρινε πως οι στίχοι του κομματίου έχουν πολιτικό, φιλοκυβερνητικό χαρακτήρα, κάτι που παραβίαζει τους βασικούς κανόνες της.

Το τραγούδι “Ya Nauchu Tebya” (Θα σου μάθω), που ερμηνεύει το το αμφιλεγόμενο και φιλοκυβερνητικό συγκρότημα Galasy ZMesta, δεν συμπεριλαμβάνεται πια στη λίστα των κομματιών που θα διαγωνιστούν για την κατάκτηση της φετινής Eurovision. Με σημερινή επίσημη δήλωση, η EBU έκανε πράξη τις ισχυρές συστάσεις που είχε απευθύνει προς τη Λευκορωσία για το περιεχόμενο του μουσικού κομματιού της.

H ανακοίνωση μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας για όλα τα τραγούδια που υποβάλλονται στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (ESC), η EBU εξέτασε προσεκτικά το τραγούδι της Λευκορωσίας, “Ya Nauchu Tebya” (Θα σου μάθω) από τους Galasy ZMesta για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του διαγωνισμού.

Συμπεραίνεται ότι το τραγούδι θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του Διαγωνισμού. Επιπλέον, οι πρόσφατες αντιδράσεις από τη συμμετοχή αυτή θέτουν σε κίνδυνο τη φήμη της Eurovision”.

Μέχρι σήμερα υπήρξαν έντονες υπόνοιες πως το συγκρότημα Galasy ZMesta και η ηχογραφημένη τους δουλεία εξυπηρετούσαν συμφέροντα του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η Eurovision θα συνεχιστεί με 39 διαγωνιζόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα