Φον ντερ Λάιεν: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου η έναρξη των εμβολιασμών στην ΕΕ

Φον ντερ Λάιεν: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου η έναρξη των εμβολιασμών στην ΕΕ
H Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με την Άγκελα Μέρκελ. Η Ευρώπη περιμένει το εμβόλιο Eurokinissi

Τις ημερομηνίες έναρξης των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε η πρόεδρος της κομισιόν. Τι έγραψε στο Twitter.

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Είναι η ώρα της Ευρώπης. Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ. Προστατεύουμε μαζί τους πολίτες μας.”, έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Χθες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και ο μετά από πιέσεις που φέρεται να δέχτηκε από την Ένωση, ανακοίνωσε πως επισπεύδει την συνεδρίαση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά 8 ημέρες. Ετσι, αντί στις 29 Δεκεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο να συσνεδριάσει, μετέθεσε την ημερομηνία για τις 21 του μήνα.

“Το εμβόλιο θα αποτελέσει χριστουγεννιάτικο χώρο για τους ευρωπαίους, διότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό πριν από το τέλος του χρόνου” είχε δηλώσει την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν είχε προαναγγείλει ότι οι εμβολιασμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αρχίσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα