Φρίκη στη Νιγηρία: Έβαλαν ζώνη με εκρηκτικά σε 10χρονο κοριτσάκι

Φρίκη στη Νιγηρία: Έβαλαν ζώνη με εκρηκτικά σε 10χρονο κοριτσάκι

Ένα κοριτσάκι 10 ετών το οποίο συνελήφθη «φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά»

H κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα κοριτσάκι ηλικίας 10 ετών που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά στην Κατσίνα (βόρεια), μια πόλη που γειτνιάζει με την πόλη Κάνο, όπου σε διάστημα μίας εβδομάδας σημειώθηκαν 4 επιθέσεις αυτοκτονίας τις οποίες διέπραξαν γυναίκες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας «συνέλαβαν την 29η Ιουλίου (. . .) τρία πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της Μπόκο Χαράμ», περιλαμβανομένου «ενός κοριτσιού 10 ετών που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάικ Ομέρι σε ανακοίνωσή του.

Μία νεαρή γυναίκα ανατινάχτηκε στο Πολυτεχνείο του Κάνο, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους                                

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Κάνο της βόρειας Νιγηρίας όταν μια έφηβη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε ένα πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας με δράστη γυναίκα μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή αυτή.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάικ Ομέρι είπε ότι η επίθεση αυτή έγινε γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, στην Πολυτεχνική Σχολή του Κάνο. "Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν", πρόσθεσε, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον επτά.

Η νεαρή κοπέλα είχε εντοπιστεί στην πύλη της Σχολής, όμως κατάφερε να διεισδύσει στο κτίριο πριν να την σταματήσουν και έφτασε στο κτίριο της διοίκησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Μαγκάτζι Μάτζια. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ανατινάχθηκε κοντά σε μια ομάδα νεαρών που διάβαζαν ένα σημείωμα στον πίνακα ανακοινώσεων.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα αυτή επίθεση, μολονότι η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, που επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία, έχει κατ' επανάληψη βομβαρδίσει το Κάνο. Η χρησιμοποίηση γυναικών για επιθέσεις αυτοκτονίας αυτή είναι μια καινούρια τακτική για την πόλη αυτή, αλλά περιστασιακά η οργάνωση έστελνε γυναίκες σε τέτοιες "επιχειρήσεις" σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Την Δευτέρα δύο γυναίκες ανατινάχτηκαν σε μια εμπορική έκθεση και σε ένα βενζινάδικο στο Κάνο σκοτώνοντας έναν άνθρωποι και τραυματίζοντας άλλους έξι. Την Κυριακή άλλη μια γυναίκα είχε ανατιναχτεί βάζοντας στο στόχαστρο αξιωματικούς της αστυνομίας, χωρίς όμως να πετύχει τον στόχο της.

SHARE:

24Media Network