Φυλάκιση ενός χρόνου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο για τα paradise papers

H Πελίν Ουνκέρ στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης

Η Πελίν Ουνκέρ, που πρωταγωνίστησε στις αποκαλύψεις για τα paradise papers στην Τουρκία, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τα ρεπορτάζ της.

Γνωστή για την αλλεργία που έχει στην ελευθερία του τύπου αλλά και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η τουρκική δικαιοσύνη πήρε την Τρίτη μία ακόμη επιβαρυντική απόφαση για Τουρκάλα δημοσιογράφο.

Η Πελίν Ουνκέρ, πρώην ρεπόρτερ της εφημερίδας Cumhuriyet, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών και πρόστιμο 8.800 τουρκικών λιρών γιατί συμμετείχε αποφασιστικά, μαζί με άλλους Τούρκους δημοσιογράφους, στις αποκαλύψεις για τα paradise papers σε ότι αφορά το τουρκικό σκέλος της υπόθεσης.

Η Ουνκέρ, η οποία πια δεν εργάζεται στην Cumhuriyet μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας (η οποία πια ελέγχεται από συντηρητικούς κεμαλιστές), θα καταθέσει έφεση και ελπίζει ότι θα απαλλαχθεί των κατηγοριών κάτι που πάντως δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Μία από τις πιο ανερχόμενες δημοσιογράφους στην πατρίδα της και συνεργάτης ξένων μέσων, η Ουνκέρ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο news247 τον περασμένο Αύγουστο για την οικονομική κρίση στην Τουρκία και την πτωτική πορεία της τουρκικής λίρας.

Είναι παντρεμένη με Τούρκο δημοσιογράφο και μητέρα ενός μικρού αγοριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: