Γαλλία: Γρονθοκόπησαν γυναίκα επειδή φορούσε φούστα

Γαλλία: Γρονθοκόπησαν γυναίκα επειδή φορούσε φούστα
shutterstock

Γαλλίδα φοιτήτρια κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό από τρεις άνδρες επειδή κυκλοφορούσε στο δρόμο φορώντας φούστα. Το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι και κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν έδωσε την παραμικρή σημασία.

Σε εξέλιξη έρευνα της γαλλικής αστυνομίας μετά την καταγγελία 22χρονης οτι της επιτέθηκαν τρεις άνδρες επειδή έκανε το “έγκλημα” να φορέσει φούστα.

Σύμφωνα με την καταγγελια της φοιτήτριας, η επίθεση εναντίον της σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε δρόμο του Στρασβούργου. Όπως είπε, δύο από τους τρεις άντρες την κράτησαν και ενώ ο τρίτος την χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο, αφήνοντας σημάδι στο μάτι της. Κατά την ίδια, μπροστά στο περιστατικό βρίσκονταν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, αλλά κανείς δεν παρενέβη.

Την Τετάρτη, η Marlene Schiappa, μέχρι πρόσφατα υπέυθυνη του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα ισότητας, σε δηλώσεις της από το Στρασβούργο είπε ότι “μια γυναίκα δεν δέχεται επίθεση επειδή φοράει φούστα. Δέχεται επίθεση επειδή υπάρχουν σεξιστές”.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες, όταν βλέπουν τέτοια περιστατικά, να καλούν τις αρχές.

Το περιστατικό στο Στρασβούργο δεν ήταν το πρώτο. Την περασμένη Πέμπτη, άλλες δύο γυναίκες δέχθηκαν επίθεση στην πόλη Μιλούζ όταν ένας άνδρας είπε στη μία οτι η φούστα της ήταν “πολύ κοντή”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα