Γαλλία: Κατέβηκε σημαία της ΕΕ μετά από αντιδράσεις της ακροδεξιάς

Γαλλία: Κατέβηκε σημαία της ΕΕ μετά από αντιδράσεις της ακροδεξιάς
Η σημαία της ΕΕ στην Αψίδα του Θριάμβου 2022 Thibault Camus/AP

Η γιγάντια σημαία της ΕΕ είχε τοποθετηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου για να σηματοδοτήσει τη σειρά της Γαλλίας στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι γαλλικές αρχές αφαίρεσαν τη σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου, μετά από αντιδράσεις της ακροδεξιάς, η οποία κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι διέγραψε τη γαλλική ταυτότητα.

Η γιγάντια σημαία υψώθηκε στη θέση της γαλλικής την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να σηματοδοτήσει τη σειρά της Γαλλίας στην εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, την οποία θα έχει για τους επόμενους έξι μήνες.

Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της χώρας, Μαρίν Λεπέν, η οποία είχε δεσμευτεί να υποβάλει καταγγελία στο το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας για διοικητικά θέματα, χαρακτήρισε το κατέβασμα της σημαίας της ΕΕ “μια μεγάλη πατριωτική νίκη”. Η ίδια έγραψε στο Twitter ότι μια “μαζική κινητοποίηση” ανάγκασε τον Μακρόν να κάνει πίσω.

“Προεδρεύστε στην Ευρώπη ναι, διαγράψτε τη γαλλική ταυτότητα όχι”, έγραψε στο Twitter η Βαλερί Πεκρές, η συντηρητική υποψήφια που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ο κύριος αντίπαλος του Μαρκόν.

Τον προέτρεψε να επαναφέρει τη γαλλική σημαία. “Το οφείλουμε στους στρατιώτες μας που έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτή”, είπε.

Ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ωστόσο, δήλωσε την Κυριακή (02/01) ότι η αφαίρεση της σημαίας πριν από την αυγή ήταν σύμφωνη με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και ότι προοριζόταν να μείνει στην Αψίδα μόνο για δύο ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα