Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό
Διαδήλωση για το συνταξιοδοτικό στη Λιόν AP

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους την Πέμπτη κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους την Πέμπτη στη Γαλλία για να καταγγείλουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων στη χώρα, η οποία σηματοδοτήθηκε κυρίως από απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την έναρξή του πριν από έναν και πλέον μήνα, το μπραντ ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους 800.000 στους δρόμους της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, 452.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού σε ολόκληρη τη χώρα (περιλαμβανομένων 56.000 διαδηλωτών στο Παρίσι) έναντι 615.000 ανθρώπων (76.000 στο Παρίσι) τη 17η Δεκεμβρίου, 339.000 τη 10η Δεκεμβρίου και 806.000 την 5η Δεκεμβρίου.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

«Μακρόν, απόσυρε το σχέδιό σου» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό στην κορυφή της πορείας.

«Για εμάς, το προσωπικό στον τομέα της υγείας, στα νοσοκομεία… είναι αδύνατο να εργαζόμαστε έως τα 64 έτη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μοργκάν Ενρί, ηλικίας 41 ετών, που διαδήλωσε στη Λιόν.

Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένονται και αύριο Παρασκευή, με το 60% των περιφερειακών τρένων και 4 στις 5 υπερταχείες να πραγματοποιούν δρομολόγια, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση SNCF.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα