Γαλλία: Ακροδεξιοί διαδίδουν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς – Θύελλα αντιδράσεων

Γαλλία: Ακροδεξιοί διαδίδουν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς – Θύελλα αντιδράσεων
Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν (Philippe Desmazes,AP)

Ένα tweet με το hashtag #JeanMichelTrogneux, στο οποίο διακινούσαν την είδηση ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς, έφερε μεγάλη αναστάτωση στη Γαλλία.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η ψευδής είδηση, που έγινε ευρέως γνωστή τον τελευταίο μήνα, κατά την οποία η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς και το όνομά της ήταν Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Η είδηση που φέρει το hashtag #JeanMichelTrogneux, λανσαρίστηκε στις 7 Νοεμβρίου και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε viral. Η εν λόγω είδηση έφτασε στο “ζενίθ” γύρω στις 15 Νοεμβρίου και την διάβασαν περίπου 60.000 αναγνώστες, ενώ η λέξη “Ζαν-Μισέλ Τρονιέ” (όπως και στο hashtag), διαβάστηκε πάνω από 66.000 φορές.

Όπως διαπιστώθηκε, μεταξύ των λογαριασμών που διέσπειραν την είδηση ήταν και εχθρικά, ακροδεξιά προφίλ στον Γάλλο πρόεδρο, όπως και μελών αντιεμβολιαστικών κινημάτων και αρνητών του κορονοϊού, όπως αναφέρει η Liberation.

“Η Μπριζίτ Μακρόν είναι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;”, αναφέρεται στην παρακάτω ανάρτηση που έκανε retweet την αρχική ανάρτηση, στην οποία αναφέρει: “Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάξει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του ’80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ”.

Όπως αναφέρει η Le Monde, την εν λόγω είδηση ξεκίνησε η Νατάσα Ρέι, δημοσιογράφος (σύμφωνα με την ίδια), δημοσιεύοντάς τη σε μια σειρά άρθρων στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents», αποκλειστικά αφιερωμένα στην επικοινωνιακή τακτική του προεδρικού ζεύγους Μακρόν.

“Στηρίζουμε την Μπριζίτ Μακρόν -Ζαν Μισέλ Τρονιέ, την τρανς Πρώτη Κυρία”, γράφει το πανό που κρατάει η Νατάσα Ρέι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα