Γαλλία: Ήρθε η ώρα των συνδικάτων - Αναγκάζεται σε διάγγελμα ο Μακρόν

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι AP

Σκοπός της συνάντησης του Μακρόν με συνδικαλιστές και εργοδότες, δύο ημέρες μετά τα νέα βίαια επεισόδια σε κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων", είναι ο Γάλλος πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει.

Πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα συναντηθούν το πρωί της Δευτέρας με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσαν συνδικαλιστικές πηγές.

Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των «κίτρινων γιλέκων» στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα».

Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν το πρωί της Δευτέρας, την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση», δήλωσε η πηγή αυτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίτρινα Γιλέκα, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Παρίσι ζητά από τον Τραμπ να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Γαλλίας

Κίτρινα Γιλέκα: Η αντίδραση στελεχών κυβέρνησης πριν την επίσημη τοποθέτηση Μακρόν

Η Ούμα Θέρμαν ποζάρει μπροστά στα "Κίτρινα Γιλέκα"

SHARE:

24Media Network