Γαλλικές εκλογές: Βουλευτής πέθανε ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση υπέρ του Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Βουλευτής πέθανε ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση υπέρ του Μακρόν

Η 50χρονη Κορίν Ερέλ που ήταν η τελευταία ομιλήτρια σε μια συνάντηση υποστήριξης της εκστρατείας του Μακρόν, κατέρρευσε στη σκηνή ενώ εκφωνούσε την ομιλία της

Η Γαλλίδα βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κορίν Ερέλ, 50 ετών, πέθανε ξαφνικά το  βράδυ της Παρασκευής έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στη Βρετάνη της βορειοδυτικής Γαλλίας.

«Πληροφορήθηκα με μεγάλη λύπη τον θάνατο της Κορίν Ερέλ έπειτα από αδιαθεσία εν μέσω μιας συγκέντρωσης στο Πλουιζί, ενώ έπαιρνε τον λόγο ενώπιον 300 ακτιβιστών για να υπερασπιστεί τις αξίες της Δημοκρατίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

«Βουλευτής από το 2007, ήταν πλήρως αφοσιωμένη στη βουλευτική λειτουργία της παραμένοντας ωστόσο κοντά στους ανθρώπους με μια πάντα διακριτική προσοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Κορίν Ερέλ, που ήταν η τελευταία ομιλήτρια σε μια συνάντηση υποστήριξης της εκστρατείας του Μακρόν, κατέρρευσε στη σκηνή ενώ εκφωνούσε την ομιλία της. Διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Η βουλευτής από τη Βρετάνη είχε ενταχθεί στο κίνημα En marche! (Εμπρός) του πρώην υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, του κεντρώου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος θεωρείται από τις δημοσκοπήσεις φαβορί στον δεύτερο γύρο απέναντι στην ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: Jose A. Torres, Pool via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το NEWS247 ανοίγει την κάλπη των γαλλικών εκλογών

#MACRONLEAKS: Η καμπάνια Μακρόν έπεσε θύμα χάκερ

Ο Μακρόν δηλώνει πως θα ηγηθεί της 'μάχης' για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

SHARE: