Γερμανία: Δεν θα ληφθούν δραστικά μέτρα για τον κοροναϊό

Γερμανία: Δεν θα ληφθούν δραστικά μέτρα για τον κοροναϊό
Ιατροί φορούν μάσκες προστασίας από τον κοροναϊό AP

Η Γερμανική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων εκτιμά ότι δεν θα ληφθούν δραστικά μέτρα αντίστοιχα της Κίνας και της Ιταλίας για την ώρα, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Η Γερμανική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (DStGb) εκτιμά ότι δεν θα ληφθούν παρόμοια δραστικά μέτρα κατά του κοροναϊού στην Γερμανία όπως στην Ιταλία και την Κίνα. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποκλείσει ολόκληρες πόλεις, δηλαδή να απαγορεύσει την έξοδο και την είσοδο», δήλωσε ο Γκερντ Λάντσμπεργκ, επικεφαλής της Ένωσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Tagesspiegel” η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη μέσα στην Τρίτη.

«Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία δεν ζουν μαζί σε τόσο μικρό χώρο όπως στις πόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων της Κίνας, η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να επιτευχθεί ταχύτερα. Ακόμα και αν είναι κατά βάσιν είναι δυνατό να περιοριστεί η ελευθερία κινήσεων των πολιτών σε περίπτωση εξαιρετικά μεταδοτικών και εξαιρετικά επικίνδυνων ασθενειών, μέτρα όπως αυτά τα οποία λαμβάνονται στην Κίνα λόγω του covid-19 είναι αδιανόητα», πρόσθεσε.

Ο Λάντσμπεργκ πιστεύει επίσης ότι μέτρα όπως αυτό της Ιταλίας να αποστείλει το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές στρατό για την ασφάλεια του πληθυσμού είναι απίθανο να ληφθούν στην Γερμανία: «Για την αποστολή στρατού υπάρχουν περιορισμένα όρια στην Γερμανία. Δεν υπάρχει επί του παρόντος τίποτα που να δείχνει ότι ένα παρόμοιο σενάριο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη Γερμανία. Ο αποκλεισμός μιας μεγάλης πόλης όπως το Βερολίνο είναι εξαιρετικά δύσκολος», δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα