Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου - Βρέθηκε οπλοβομβίδα σε χειραποσκευή

Το αεροδρόμιο του Μονάχου
Το αεροδρόμιο του Μονάχου SHUTTERSTOCK

Άνδρας που ταξίδευε από το Μόναχο στην Τουρκία βρέθηκε να έχει στη χειραποσκευή του μια οπλοβομβίδα, με αποτέλεσμα να κλείσει για τρεις ώρες το αεροδρόμιο της πόλης.

Οπλοβομβίδα βρέθηκε στη χειραποσκευή ενός άνδρα που ταξίδευε από το Μόναχο με προορισμό την Τουρκία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ευρεία αστυνομική επιχείρηση και να αποκλειστεί επί τρεις ώρες το αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης.

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, ένας 28χρονος άνδρας, κάτοικος Βαυαρίας, ο οποίος ταξίδευε για διακοπές στην Τουρκία, βρέθηκε να μεταφέρει την οπλοβομβίδα στη χειραποσκευή του, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των αρχών του αεροδρομίου του Μονάχου. Ο άνδρας υποστήριξε ότι βρήκε την οπλοβομβίδα πριν από δύο εβδομάδες, σε μια περιήγησή του στην εξοχή στην Ελβετία, αλλά δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για ποιο λόγο τη μετέφερε στις αποσκευές του, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν φάνηκε να έχει επίγνωση του πόσο επικίνδυνο ήταν το αντικείμενο.

ADVERTISING

Η οπλοβομβίδα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς, ενώ η περιοχή του αεροδρομίου αποκλείστηκε για τρεις ώρες. Ο νεαρός άνδρας θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την προσπάθεια μεταφοράς εκρηκτικών και την απειλή της ασφάλειας πτήσεων, αλλά και το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης. Είναι ανοιχτό εάν το αεροδρόμιο ή οι αεροπορικές εταιρίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για την καθυστέρηση που προκλήθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network