Γερμανία: H Μέρκελ φεύγει, η ανησυχία έρχεται

Άνγκελα Μέρκελ
Άνγκελα Μέρκελ MARKUS SCHREIBER, POOL / AP PHOTO

Μέσα από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες της ΕΕ διαπιστώνεται πως οι πολίτες εκτιμούν την Μέρκελ και θεωρούν πως αν δεν ήταν καγκελάριος, θα υπήρχαν διεθνείς συγκρούσεις. Τι έδειξαν τα αποτλέσματα.

Μια νέα έκθεση, η οποία βασίζεται σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες της ΕΕ, υποδηλώνει ότι η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαίρει μεγάλης εκτίμησης και ότι θα υπήρχαν περισσότερες συγκρούσεις στον κόσμο, αν δεν βρισκόταν εκείνη στην εξουσία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (ECFR), δείχνει ότι αρκετά πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ηγετικής θέσης της Γερμανίας εντός της ΕΕ.

ADVERTISING

Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται τη Γερμανία για την οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική και το 35% ότι την εμπιστεύεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδια η Μέρκελ εξακολουθεί να χαίρει εμπιστοσύνης παρά την προώθηση από πλευράς της μέτρων λιτότητας στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και τους χειρισμούς της στη μεταναστευτική κρίση του 2015.

Η έκθεση δείχνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θεωρούν ότι, αν η Μέρκελ δεν ήταν καγκελάριος, θα υπήρχαν περισσότερες διεθνείς συγκρούσεις, μια άποψη η οποία εμφανίζεται εντονότερα στην Ισπανία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Επίσης η Μέρκελ εμφανίζεται ως πολύ πιθανή υποψήφια για την προεδρία της ΕΕ στο μέλλον, καθώς θεωρείται μια ενωτική δύναμη.

Η έκθεση της ECFR με τίτλο "Πέρα από τον Μερκελισμό: Τι αναμένουν οι Ευρωπαίοι από την μετεκλογική Γερμανία" υποστηρίζει ότι η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει σαφείς ιδέες για να καταπολεμήσει την κατάρρευση του κράτους δικαίου στους κόλπους του μπλοκ.

Θα πρέπει επίσης να εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη που κέρδισε η Γερμανία όσο ήταν καγκελάριος η Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση της ECFR διενεργήθηκε σε 12 χώρες μέλη που έχουν από κοινού πληθυσμό 300 εκατομμύρια κατοίκους και αντιστοιχούν στο 80% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network