Γερμανία: Η κυβέρνηση αποφάσισε την αγορά τριών νέων κυβερνητικών αεροσκαφών

Γερμανία: Η κυβέρνηση αποφάσισε την αγορά τριών νέων κυβερνητικών αεροσκαφών

Είδαν και απόειδαν οι Γερμανοί με τις συνεχόμενες βλάβες του κυβερνητικού αεροσκάφους και αποφάσισαν να αγοράσουν τρία airbus.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει τρία Αirbus προκειμένου να ανανεώσει τον αεροπορικό της στόλο έπειτα από σειρά συμβάντων που προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές μετακινήσεις επισήμων, κυρίως της Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το τιμολόγιο αγοράς των τριών αεροσκαφών A350, που θα παραγγελθούν τον Απρίλιο με την παράδοση του πρώτου από αυτά να αναμένεται το 2020 και των άλλων δύο το 2022, ανέρχεται στα 1,2 δισεκ. ευρώ, διευκρίνισε χθες βράδυ το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. «Αυτό θα επιτρέψει να αυξηθεί η ικανότητα σε ασφαλή αεροσκάφη μακρινών διαδρομών και να αντικατασταθούν μακροπρόθεσμα τα παλαιά αεροσκάφη», εξήγησε.

Η τιμή περιλαμβάνει το αρχικό κόστος των αεροσκαφών στο οποίο προστίθενται έξοδα αγοράς ακριβών ανταλλακτικών, όπως οι καμπίνες VIP για τα μέλη της κυβέρνησης και ενισχυμένα συστήματα προστασίας. Τα νέα αεροσκάφη θα τεθούν στη διάθεση κυβερνητικών ή στρατιωτικών αξιωματούχων και μπορούν επίσης να μεταφέρουν τραυματίες ή υλικό.

Εδώ και πολλούς μήνες η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά συμβάντων και ταπεινωτικών βλαβών. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «Κόνραντ Αντενάουερ», ένα A340 που βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής έπειτα από ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε προχθές Τρίτη σε ένα ελαστικό στη διάρκεια της προσγείωσης.

Ο υπουργός θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα πιο μικρό αεροσκάφος, ένα A321, που χρειάζεται να κάνει ενδιάμεση στάση στην Ισλανδία για ανεφοδιασμό καυσίμων. Στις 31 Μαρτίου, το ίδιο αεροσκάφος που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας παρουσίασε πρόβλημα στον ένα τροχό και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί στη θέση στάθμευσης στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά της, η Μέρκελ έφθασε με καθυστέρηση στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G2O) στο Μπουένος Άιρες, στα τέλη Νοεμβρίου, έπειτα από μία ακόμη βλάβη του Κόνραντ Αντενάουερ. Αλλά και ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ παρέμεινε αποκλεισμένος στα τέλη Ιανουαρίου στην Αιθιοπία λόγω βλάβης σε ένα άλλο Έρμπας. Ο Μάας αποκλείστηκε στο Μαλί την 1η Μαρτίου εξαιτίας μιας άλλης βλάβης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα