Γιατί τα “Proud Boys” κατέκλυσαν το διαδίκτυο;

Γιατί τα “Proud Boys” κατέκλυσαν το διαδίκτυο;
Πώς τα "Proud Boys" κατέκλυσαν το διαδίκτυο; Twitter

Μια ακροδεξιά οργάνωση έγινε ΛΟΑΤΚΙ trend στα social media σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στόχος η εξαφάνιση των ρατσιστικών τους αναρτήσεων

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ – και όχι μόνο κοινότητας – κατάφεραν να κάνουν το Hashtag #ProudBoys νούμερο ένα Trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τους συντρόφους τους.

Η τάση ήταν αποτέλεσμα μιας προσπάθειας να “αποσυρθούν” από τη δημόσια σφαίρα αναρτήσεις ρατσιστικού περιεχομένου, της ομώνυμης ακροδεξιάς ομάδας “Proud Boys”.

Ηθοποιοί, καλλιτέχνες, φορείς και οργανώσεις μοιράστηκαν εικόνες υποστήριξης ενώ ο όρος #ProudBoys έχει αναρτηθεί στο Twitter πάνω από 88.000 φορές τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ των φετινών αμερικανικών εκλογών, όταν ζητήθηκε από τον πλανητάρχη Τραμπ να καταδικάσει την ακροδεξιά ομάδα “Proud Boys” εκείνος δίστασε. Αντ’ αυτού ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην οργάνωση: “Stand back and stand by”, εννοώντας να “αποσυρθούν” όμως να “παραμείνουν σε επιφυλακή”.

Τα “περήφανα αγόρια του ρατσισμού” υποστηρίζουν τακτικά αντιμουσουλμανικές, αντιμεταναστευτικές, ομοφοβικές και μισογυνιστικές θέσεις ενώ έχουν χαρακτηριστεί “Ομάδα μίσους” από το Southern Poverty Law Center.

Οι δηλώσεις του Τραμπ, ήταν μάλλον ενθαρρυντικές για την ακροδεξιά ομάδα που έκανε το “Stand back and stand by” σύνθημά της και ξεκίνησε ένα κύμα απειλητικών και ρατσιστικών δημοσιεύσων στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #ProudBoys.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όμως πήρε θέση.

Ο πρώην ηθοποιός και ακτιβιστής George Takei, παρότρυνε τους χρήστες του Twitter να μοιραστούν εικόνες με τους συντρόφους τους χρησιμοποιώντας το hashtag #ProudBoys, μετατρέποντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το κίνημα μίσους σε ένδειξη αλληλεγγύης και έκφραση αγάπης.

Έκτοτε, χιλιάδες άνθρωποι, άσημοι και μη, από άκρη σ’ άκρη του κόσμου στέλνουν το δικό τους μήνυμα υποστήριξης, απορρίπτοντας την μισανθρωπία, τον ρατσισμό και την ομοφοβία.

Η ανάρτηση των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεπέρασε τις 27.000 κοινοποιήσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα