Γιώργος Καραϊβάζ: Αντιδράσεις από την Ε.Ε. για την στυγερή δολοφονία

Γιώργος Καραϊβάζ: Αντιδράσεις από την Ε.Ε. για την στυγερή δολοφονία
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν 2021 Aris Oikonomou/AP

"Η ελευθερία του Τύπου είναι ίσως η πιο ιερή απ΄όλες", επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν. Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωβουλής.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι “Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη”.

Επίτροπος Διαφάνειας: Να απονεμηθεί Δικαιοσύνη

Την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητεί η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.

Ειδικότερα σημειώνει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Σασόλι: Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας

Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του, ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασόλι αναφέρει:

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα