Γιος Μπολσονάρο: H ταχεία αλλαγή στη Βραζιλία δεν είναι εφικτή δια της δημοκρατικής οδού

Ο δευτερότοκος γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, Κάρλος
Ο δευτερότοκος γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, Κάρλος YOUTUBE

Νέα αναταραχή στη Βραζιλία αυτή τη φορά από τον "πίτμπουλ", όπως λέγεται, δευτερότοκο γιο του προέδρου της χώρας.

Ο ένας από τους γιους του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο προκάλεσε νέα αναταραχή την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η ταχεία αλλαγή στη χώρα δεν είναι εφικτή "δια της δημοκρατικής οδού".

"Δια της δημοκρατικής οδού, η αλλαγή που επιζητά η Βραζιλία δεν θα γίνει με την ταχύτητα που επιθυμούμε", έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Μπολσονάρο, 36 ετών, ο δευτερότοκος γιος του προέδρου, ο επονομαζόμενος και "πίτμπουλ" του πατέρα του.

ADVERTISING

Ο Κάρλος Μπολσονάρο είναι δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της επικοινωνιακής στρατηγικής, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας για τη νίκη του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2018. Το Σάββατο βρέθηκε δίπλα στον Ζαΐχ Μπολσονάρο, σε μια ανοιχτή Rolls Royce, στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας.

Η ανάρτησή του για τη δημοκρατία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. "Τι μας έλειπε για να καταλάβουμε ότι ο Μπολσονάρο σχεδιάζει φασιστικό πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και της κοινωνίας της Βραζιλίας; Ο Κάρλος Μπολσονάρο, ο αγαπημένος γιος του, μόλις το ανέφερε κατηγορηματικά", σχολίασε η βουλευτής της αριστεράς Ταλίρια Πετρόνε.

Το κεντροδεξιό κόμμα PSDB του πρώην προέδρου Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, υπενθύμισε δηκτικά, επίσης μέσω του Twitter, ότι "δια της δημοκρατικής οδού εξελέγη ο Μπολσονάρο", τονίζοντας ότι "η δημοκρατία είναι η μοναδική δυνατή επιλογή".

Ο Κάρλος Μπολσονάρο απάντησε στους επικριτές του ειρωνευόμενος: "Τώρα, έγινα δικτάτορας".

Ένας άλλος γιος του προέδρου, ο Εντουάρντο, που αναμένεται να διοριστεί πρεσβευτής της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, είχε προκαλέσει σάλο πρόσφατα, όταν δήλωσε ότι θα αρκούσαν "ένας στρατιώτης και ένας δεκανέας" για να κλείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βραζιλία: Το 44% των κατοίκων δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Μπολσονάρου

Το "τερμάτισε": Ο Μπολσονάρο "κόβει" τα Bic γιατί είναι γαλλική φίρμα

Μπολσονάρου: "Η Ευρώπη δεν έχει να μας δώσει κανένα μάθημα για το περιβάλλον"

SHARE: