Συγκλονιστικό! Γυναίκες στη Γαλλία θα χρησιμοποιούν λέξεις “κλειδιά” για να καταγγείλουν την κακοποίηση

Συγκλονιστικό! Γυναίκες στη Γαλλία θα χρησιμοποιούν λέξεις “κλειδιά” για να καταγγείλουν την κακοποίηση
Έμφυλη βία shutterstock

Οι γυναίκες στη Γαλλία χρησιμοποιούν συνθηματικά στα φαρμακεία για να προστατευτούν από περιστατικά κακοποίησης, τη στιγμή που τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά 36% σε μια εβδομάδα.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα, οι αρχές της Γαλλίας έθεσαν τα φαρμακεία ως σημείο αναφοράς, όπου γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν και να καταγγείλουν κακοποίηση, χρησιμοποιώντας λέξεις “κλειδιά”.

Ερωτηθείς για το νέο μέτρο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Christophe Castaner, ανέφερε πως από τότε που επεβλήθησαν τα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή στις 17 Μαρτίου, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον Castaner, η νομαρχία του Παρισίου ανέφερε πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αυξήθηκαν κατά 36% σε διάστημα μιας εβδομάδας. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρας, έθεσαν τα φαρμακεία ως σημείο αναφοράς για τις γυναίκες που υφίστανται περιστατικά βίας και δεν έχουν που να απευθυνθούν.

Σύμφωνα με το abcnews, για παράδειγμα η φράση, “Mask 19”, μπορεί να χρησιμοποιείται από το θύμα σε περίπτωση που συνοδεύεται από τον σύζυγό του. Έτσι ο φαρμακοποιός μπορεί να φροντίσει για την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, χωρίς την εμπλοκή του θύματος, το οποίο μπορεί να αισθάνεται φόβο.

Πρόκειται για ένα σύστημα που ήδη εφαρμόζεται στην Ισπανία. Για την ενίσχυση του μηχανισμού, ο Castaner ανακοίνωσε πως μελλοντικά είναι πιθανό τα θύματα να μπορούν να ειδοποιούν την αστυνομία στέλνοντας μήνυμα στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 114.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα