Η εβραϊκή κοινότητα ζητά από τον Μακρόν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αλυσιδωτές αντιδράσεις από την απόφαση Τραμπ. Το Crif καλεί τον πρόεδρο Μακρόν να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Το Συμβούλιο των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών (Crif) κάλεσε με ανακοίνωσή του τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κατά το παράδειγμα του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ.

"Το Crif χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και να μεταφέρει προσεχώς την πρεσβεία των ΗΠΑ" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης. Το Εβραϊκό Συμβούλιιο καλεί επίσης τον πρόεδρο Μακρόν να ακολουθήσει "την ίδια θαρραλέα πορεία" ώστε "να επανεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος για να καταλήξουμε μέσω της διαπραγμάτευσης σε μια βιώσιμη ειρήνη" μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιερουσαλήμ, Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις στην απόφαση Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα

Ο Τραμπ αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

SHARE:

24Media Network