Η General Motors ανακαλεί άλλα 105.000 οχήματα

Η General Motors ανακαλεί άλλα 105.000 οχήματα

Προβλήματα στους αερόσακους για χιλιάδες οχήματα της GM. Πόσα έχουν ανακληθεί παγκοσμίως

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάκληση άλλων 105.688 οχημάτων, επιβατικών και φορτηγών, σε παγκόσμιο επίπεδο, με προβλήματα κυρίως στους αερόσακους. Τα μοντέλα που ανακαλούνται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι κατασκευής 2012-2015.

Συνολικά η General Motors έχει ανακαλέσει τουλάχιστον 15,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, κυρίως για τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης, ένα πρόβλημα που συνδέεται με πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα. Αυτή τη φορά, η GM ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θανατηφόρα συμβάντα λόγω του προβλήματος στους αερόσακους, εκτός από μια περίπτωση που αναφέρθηκε ένας τραυματισμός.

Τα περισσότερα οχήματα που ανακλήθηκαν αυτή τη φορά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηχητική προειδοποίηση του οδηγού ότι είτε είναι ανοιχτή κάποια πόρτα είτε ότι δεν έχει κλειδώσει σωστά η ζώνη ασφαλείας. Για τα υπόλοιπα οχήματα το ελάττωμα εντοπίζεται είτε στο σωστό άνοιγμα των αερόσακων είτε στην πλήρη απενεργοποίηση τους.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα η General Motors προχώρησε στις απολύσεις ή απομακρύνσεις 15 εργαζομένων οι οποίοι κρίθηκαν ότι φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πρόβλημα στους διακόπτες ανάφλεξης. Το πρόβλημα αυτό έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 13 θανάτους.

SHARE:

24Media Network