Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Νέα Υόρκη

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Νέα Υόρκη

Το ιστιοφόρο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, απέπλευσε στις 14 Αυγούστου από το λιμάνι του Πλίμουθ.

H Γκρέτα Τούνμμπεργκ, η 16χρονη ακτιβίστρια εναντίον της κλιματικής αλλαγής, έφτασε σήμερα στη Νέα Υόρκη μετά από ένα ταξίδι αρκετών ημερών με το ιστιοφόρο σκάφος μηδενικών εκπομπών άνθρακα, Malizia II. Συγκεκριμένα, το σκάφος πέρασε το άγαλμα της Ελευθερίας λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Πολλά μικρά πλοιάρια ανοίχτηκαν για να υποδεχθούν την ομάδα της Γκρέτα.

H Τούνμπεργκ θα λάβει μέρος στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το ιστιοφόρο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, (γιος της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό) και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, απέπλευσε στις 14 Αυγούστου από το λιμάνι του Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας για έναν διάπλου δύο εβδομάδων.

Η 16χρονη Σουηδή αρνήθηκε να μεταβεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ αεροπορικώς λόγω των υψηλών εκπομπών άνθρακα. Ο Πιέρ Κασιράγκι έθεσε δωρεάν στη διάθεσή της το ιστιοφόρο για να διαπλεύσει τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν τις βρετανικές ακτές από τις ΗΠΑ.

Στις 20 Αυγούστου, η έφηβη γιόρτασε εν πλω πάνω στο ιστιοφόρο έναν χρόνο “Απεργίας για το κλίμα”. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να μην πηγαίνει στο σχολείο κάθε Παρασκευή και να εγκαθίσταται μπροστά από το κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη για να ευαισθητοποιήσει τους βουλευτές στο θέμα της κλιματικής απορρύθμισης.

Η δράση της ενέπνευσε χιλιάδες νέους σε όλον τον κόσμο και “γέννησε” το κίνημα “Fridays for future”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα