Η κομμώτρια που έφτιαξε το τέλειο πλαστό χαρτονόμισμα

Η κομμώτρια που έφτιαξε το τέλειο πλαστό χαρτονόμισμα

Η απίστευτη ιστορία της Tarshema Brice. Κατάφερε να ξεπεράσει και τον πιο ικανό παραχαράκτη

Η Tarshema Brice δεν είναι μάγισσα, αλλά με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή Hewlett-Packard κατάφερε να μετατρέπει τα πεντοδόλαρα σε 50δολαρά και 100δολαρα.

Η 34χρονη  κομμώτρια χρησιμοποιώντας τη φαντασία της, κατάφερε να γίνει μια από τις ικανότερες παραχαράκτριες δημιουργώντας σχεδόν τέλεια πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 100 δολαρίων.

Για να το πετύχει εμπότιζε τα χαρτονομίσματα των 5 δολαρίων, με απολιπαντικό "Purple Power". Στη συνέχεια, έτριβε το μελάνι με μια οδοντόβουρτσα. Αφού στέγνωνε τα άγραφα πλέον χαρτιά με ένα πιστολάκι, τα τοποθετούσε σε έναν εκτυπωτή της Hewlett-Packard  που χάρασσε επάνω στη λευκή επιφάνεια σκαναρισμένες εικόνες των 50 και των 100 δολαρίων.

Η κομμώτρια που έφτιαξε το τέλειο πλαστό χαρτονόμισμα

Σύμφωνα με τις αρχές με χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία κατάφερνε να τα πλαστά χαρτονομίσματα να έχουν την ίδια υφή και όψη με τα πραγματικά με αποτέλεσμα να μπορούν να περάσουν από κάθε στοιχειώδη έλεγχο του εκάστοτε υπαλλήλου καταστήματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η 34χρονη δήλωσε ένοχη τον περασμένο μήνα ενώπιον του δικαστηρίου και παραδέχτηκε ότι έφτιαξε χαρτονομίσματα αξίας από 10.000 έως 20.000 δολάρια μέσα σε δυο χρόνια μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η απάτη της τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η κομμώτρια που έφτιαξε το τέλειο πλαστό χαρτονόμισμα

Ο συνήγορος της harles E. James Jr ανέφερε: "μεγάλωνε έξι παιδιά ολομόναχη έχοντας ένα μέτριο εισόδημα και κάλυπτε τα οικονομικά κενά φτιάχνοντας πλαστό χρήμα".

Το 1995 κάτω από το 1% των πλαστών χαρτονομισμάτων παράγονταν μέσω ψηφιακών εκτυπωτών. Το 2013 σχεδόν το 60% των 88,7 εκατ. πλαστών δολαρίων που βρέθηκαν στις ΗΠΑ παράγονταν με τη χρήση inkjet ή laser εκτυπωτών, σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Πηγή: mashable

SHARE: