Η μεγάλη δωρεά του Τζεφ Μπέζος στους ‘ονειροπόλους’ των ΗΠΑ

Η μεγάλη δωρεά του Τζεφ Μπέζος στους ‘ονειροπόλους’ των ΗΠΑ
Jeff Bezos seen on day two of Summit LA17 in Downtown Los Angeles's Historic Broadway Theater District on Saturday, Nov. 4, 2017, in Los Angeles. (Photo by Amy Harris/Invision/AP) AP

Ο επικεφαλής της Amazon προχωρά σε μια πολιτική κίνηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τους νέους εργαζόμενους χωρίς χαρτιά παραμονής

Ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και η σύζυγός του Μακένζι, δώρισαν το ποσό των 33 εκατ. δολαρίων σε προγράμματα υποτροφιών που αφορούν 1.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ, ούτως ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Τα χρήματα θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TheDream.US, ο οποίος βοηθά νέους από όλο τον κόσμο που αναζητούν μια ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους αμερικανικό όνειρο. Ήδη ο οργανισμός αυτός χρηματοδοτεί τις υποτροφίες 3.000 σπουδαστών που βρίσκονται στα αμερικανικά κολέγια, ενώ προσφέρει χρήματα και στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίνα Γκέιτς.

Ο ίδιος ο Μπέζος είναι γιος μεταναστών στις ΗΠΑ από την Κούβα και σε δήλωσή του για αυτήν την κίνηση που έχει και πολιτικό χαρακτήρα, είπε ότι «όταν ο πατέρας μου ήρθε στις ΗΠΑ ήταν μόνος χωρίς να ξέρει καλά-καλά να μιλά τη γλώσσα». Όπως συμπλήρωσε, «με μεγάλη αποφασιστικότητα και τη βοήθεια πολύ σημαντικών οργανισμών στο Ντελαγουέρ ο πατέρας μου κατάφερε να γίνει ένας χρήσιμος πολίτης και συνεχίζει να προσφέρει σε μια χώρα η οποία νιώθει ότι τον έχει ευλογήσει».

Οι λεγόμενοι Ονειροπόλοι είναι παιδιά τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και δεν έχουν δικαίωμα χρηματοδότησης σε 44 πολιτείες. Η κοινωνική αυτή ομάδα έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να διακόψει το προεδρικό διάταγμα του 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο τους επέτρεπε να παραμείνουν στη χώρα εάν είχαν εισέλθει ενώ ήταν ανήλικοι, και να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας.

Διαβάστε ακόμη στο fortunegreece:

Το τελευταίο απόκτημα της Google μπορεί να μετατρέψει την οθόνη του smartphone σας σε ηχείο
Αυτό είναι τo «μυστικό συστατικό» της επιτυχίας σύμφωνα με την CEO της Hershey

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα