Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση έπειτα από 5 μήνες

Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση έπειτα από 5 μήνες
Φωτογραφία αρχείου AP

Για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες η Μελβούρνη υποδέχθηκε πτήση από το εξωτερικό. Μέρα ελευθερίας για την πόλη της Αυστραλίας η Δευτέρα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, υποδέχθηκε τη Δευτέρα την πρώτη διεθνή πτήση σε διάστημα πέντε μηνών, με την άφιξή της να αποτελεί τεστ για τη βελτίωση του συστήματος καραντίνας στα ξενοδοχεία της πολιτείας της Βικτόρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αυστραλία έχει από τον Μάρτιο κλείσει τα σύνορά της στους ξένους. Ωστόσο τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από διασπορά της COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου έμπαιναν σε καραντίνα άνθρωποι που είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.

Περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Βικτόρια, όταν το προσωπικό των ξενοδοχείων προσβλήθηκε από τον κορονοϊό από ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό.

Το ξέσπασμα αυτό της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού. Καθώς τώρα εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάνουν στην Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές.

Η φιλοξενία των Αυστραλών πτήσης από την Σρι Λάνκα στην Μελβούρνη θα γίνει τώρα υπό το νέο σύστημα, βάσει του οποίου δεν θα επιτρέπεται πλέον σε αυτούς να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω των νέων περιορισμών που ισχύουν για την καραντίνα στα ξενοδοχεία.

Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.

Καθώς η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε μόνον ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης τον περασμένο μήνα, η πολιτεία προχώρησε σταδιακά στην άρση των περισσότερων περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Από την σημερινή ημέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας “ημέρα ελευθερίας”, επιτρέπεται σε σχεδόν όλους τους χώρους να δέχονται έναν άνθρωπο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα. Προηγουμένως επιτρεπόταν να υπάρχει ένας άνθρωπος ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα