Η σύντροφος του Ολάντ ζητά 85.000 ευρώ από τους βιογράφους της

Η σύντροφος του Ολάντ ζητά 85.000 ευρώ από τους βιογράφους της
Η σύντροφός του Φρανσουά Ολάντ PHOTOGRAPH: KEYSTONEUSA-ZUMA/REX

Γιατί η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ζητά αποζημίωση από τους συγγραφείς της βιογραφίας της

Η Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφος του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η οποία υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής κατά των συγγραφέων μιας βιογραφίας της, ζητεί αποζημίωση 85.000 ευρώ, έγινε σήμερα γνωστό από τη δικηγόρο της.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, είπε επίσης η δικηγόρος της, η Φρεντερίκ Ζιφάρ.

Η σύντροφος του αρχηγού του κράτους αποφάσισε στις αρχές Οκτωβρίου να υποβάλει μήνυση κατά των δύο δημοσιογράφων και συγγραφέων του βιβλίου "La Frondeuse", των Κριστόφ Ζακουμπουζίν και Αλίξ Μπουιλαγκέ και του εκδότη τους Ιβ Ντερέ (Edition du moment).

Ζητεί συνολικά 85.000 ευρώ--40.000 για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, 40.000 για συκοφαντική δυσφήμιση και 5.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα--διευκρίνισε η Ζιφάρ.

Η δικηγόρος είχε δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι "ο χαρακτήρας των κειμένων με την μορφή ισχυρισμών των συγγραφέων, που στηρίζονται σε αναπόδεικτες και κακόβουλες φήμες και είχαν ως στόχο να αμαυρώσουν την προσωπικότητα της ίδιας και τη φήμη της οικογένειάς της, έκαναν την κυρία Τριερβελέρ να λάβει την απόφαση αυτή", για την υποβολή μήνυσης.

Η Ζιφάρ εκτίμησε επίσης ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό αναφέρονται σε δήθεν "αποκλειστικές συνεντεύξεις" της συντρόφου του αρχηγού του κράτους.

Η βιογραφία εξιστορεί τα πρώτα βήματα της δημοσιογράφου στο πλευρό του συντρόφου της, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και την υπόθεση του tweet υποστήριξης προς τον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ (πρώην σύντροφος του Ολάντ) στις εκλογές στην Λα Ροσέλ, όπως και την επαγγελματική της ζωή, αναμιγνύοντας ανώνυμες εξομολογήσεις για το αισθηματικό της παρελθόν.

Οι συγγραφείς, που αναφέρουν στο βιβλίο τους τη στενή σχέση που είχε η Τριερβελέρ με ένα αξιωματούχο της Δεξιάς, τον Πατρίκ Ντεβετζιάν, μηνύθηκαν από τον τελευταίο για συκοφαντική δυσφήμιση.

SHARE:

24Media Network