Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι από την έκρηξη του ηφαιστείου

Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι από την έκρηξη του ηφαιστείου
© AP

Στους 51 συνολικά οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, στους 16 οι αγνοούμενοι

Μία εβδομάδα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία τρεις ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι τρεις σοροί ανακαλύφθηκαν όταν άρχισαν εκ νέου οι επιχειρήσεις εντοπισμού στις περιοχές κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά του Τόκιο, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Ναγκάνο.

Την Παρασκευή η βροχή ανάγκασε τους διασώστες να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ένας ακόμη ορειβάτης βρέθηκε νεκρός, αλλά για να κηρυχθεί κάποιος νεκρός πρέπει να μεταφερθεί στους πρόποδες του 3.067 μέτρων ηφαιστείου για να εξεταστεί από τοπικό γιατρό.

Με τον εντοπισμό των νεκρών σήμερα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων στην πιο πολύνεκρη έκρηξη ηφαιστείου στη χώρα εδώ και δεκαετίες ανήλθε σε 51.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ναγκάνο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 69 έχουν τραυματιστεί.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι η ηφαιστειακή σκόνη στο βουνό συνιστά κίνδυνο για κατολίσθηση καθώς ο τυφώνας Φάνφοουν πλησιάζει την Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκρηξη ηφαιστείου: Βρήκαν επτά σορούς στο όρος Οντάκε

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φονική έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

SHARE:

24Media Network