Ινδία: “Κόβουν” το Internet στα κινητά των αγροτών που διαδηλώνουν

Ινδία: “Κόβουν” το Internet στα κινητά των αγροτών που διαδηλώνουν
Οι αγρότες διαδηλώνουν στην Ινδία AP

Άρωμα δυστοπίας στον τρόπο που οι αρχές της Ινδίας επιχειρούν να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ινδία τον τελευταίο μήνα είναι από τις πιο μαζικές που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο καθώς συμμετέχουν εκατομμύρια Ινδών αγροτών.

Η ινδική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει το κίνημα, αυτό σκέφτεται…σύγχρονα. Εκτός από τα πατροπαράδοτα μέτρα (αστυνομική καταστολή, απαγορεύσεις) ρίχνει και στοχευμένα το διαδίκτυο!

Εγινε το Σάββατο στο Νέο Δελχί και μάλιστα ανακοινώθηκε πομπωδώς. Σε επιλεγμένες περιοχές, στις οποίες θα κινούνταν οι διαδηλωτές, οι υπηρεσίες internet στα κινητά τηλέφωνα παρέμεναν ανενεργές. Ο στόχος βέβαια ήταν προφανής: Να μην ανέβουν video και φωτογραφίες στα social media από τις κινητοποιήσεις και την πορεία.

Οι Ινδοί αγρότες διαμαρτύρονται γιατί το τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αγροτική πολιτική ευνοεί κατά τη γνώμη τους σκανδαλωδώς τα συμφέροντα των πλούσιων αγροτών και των πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Το Σάββατο διοργανώθηκε μεγάλη πορεία με αγροτικά μηχανήματα ενώ αγρότες προχώρησαν σε απεργία πείνας η οποία συμπέφτει με την επέτειο του θανάτου του Μαχάτμα Γκάντι.

Οι αγρότες επιμένουν να διαδηλώνουν απολύτως ειρηνικά και αποφεύγουν τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα