Ινδία: Με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών από την Κίνα και άλλες τέσσερις ασιατικές χώρες

Ινδία: Με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών από την Κίνα και άλλες τέσσερις ασιατικές χώρες
AP Photo/Kin Cheung

Ακόμα μία χώρα που λαμβάνει αυστηρά μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών από την Κίνα. Στη "μαύρη" λίστα και Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη.

Όσοι φθάνουν στην Ινδία από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid-19 από την Κυριακή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές θα πρέπει να αναρτούν το αποτέλεσμα του τεστ σε ιστοσελίδα της ινδικής κυβέρνησης πριν από την αναχώρησή τους, ανέφερε ο υπουργός Μανσούκ Μανταβίγια σήμερα στο Twitter.

«Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εξέλιξης της κατάστασης με την Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις προαναφερθείσες χώρες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει σε διάστημα 72 ωρών πριν από το ταξίδι στην Ινδία.

Η νέα απαίτηση για τεστ Covid έρχεται επιπροσθέτως του μέτρου για δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 2% όλων των ξένων επιβατών που φθάνουν στην Ινδία.

Η Ινδία ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και της Ταϊβάν και επιβάλλει υποχρεωτικά τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα εν μέσω έξαρσης της Covid εκεί αφού οι αρχές χαλάρωσαν τους αυστηρούς κανόνες της ‘μηδενικής Covid’.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα