Ινδία: Ρεκόρ εμβολιασμένων αλλά και κρουσμάτων κορονοϊού

Τεστ κορονοϊού στην Ινδία
Τεστ κορονοϊού στην Ινδία RAJANISH KAKADE / ASSOCIATED PRESS

Η Ινδία καταγράφει αφενός ρεκόρ χορήγησης δόσεων εμβολίου και αφετέρου, την ίδια ώρα, ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ενα εκ πρώτης όψεως παράδοξο φαινόμενο παρατηρείται στην Ινδία τις τελευταίες ημέρες σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα τρέχει αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα της τον εμβολιασμό (επαίρεται ότι χορήγησε 100.000.000 δόσεις πιο γρήγορα από κάθε άλλο κράτος στον κόσμο), βλέπει τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να πολλαπλασιάζονται και να φτάνουν (την Κυριακή) στο εφιαλτικό νούμερο των 150.000!

Είναι σαφές ότι σε μία τεράστια χώρα (1 δις πληθυσμός) όπως η Ινδία, ο εμβολιασμός ακόμα και εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να καταλαγιάσει την επιδημία, ωστόσο η ανησυχία είναι διάχυτη.

Ο κυβερνητικός στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 250.000.000 άνθρωποι μέχρι τον Ιούλιο αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει οι ρυθμοί του εμβολιασμού να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους δύο επόμενους μήνες.

Στην Ινδία ο εμβολιασμός έχει ανοίξει χωρίς διακρίσεις σε όσους είναι από 45 ετών και πάνω. Μέχρι πρότινος εμβολιάζονταν οι άνω των 60 αλλά και οι εργαζόμενοι πρώτη γραμμής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία, Κορονοϊός
SHARE: