Ηνωμένο Βασίλειο: Γραμμή υποστήριξης για τις γυναίκες που γυρνούν μόνες τους σπίτι

Ηνωμένο Βασίλειο: Γραμμή υποστήριξης για τις γυναίκες που γυρνούν μόνες τους σπίτι
Βρετανία: Γραμμή υποστήριξης για τις γυναίκες που γυρνούν μόνες τους σπίτι instagram

Στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν μια γυναίκα περπατά μόνη στο δρόμο τη νύχτα και νιώσει φοβισμένη μπορεί να καλέσει τη Strut Safe για άμεση υποστήριξη από ενεργούς εθελοντές.

Τα κλειδιά ανάμεσα από τα δάχτυλα, τα ανήσυχα βλέμματα πίσω από την πλάτη και το γρήγορο περπάτημα είναι συμπεριφορές γνώριμες σε όλες τις γυναίκες που έχει χρειαστεί να περπατήσουν μόνες επιστρέφοντας στο σπίτι τους αργά τη νύχτα.

Και υπάρχουν δύο φοιτήτριες στο Εδιμβούργο που αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Η Άλις Τζάκσον και η Ρέιτσελ Τσανγκ, δημιούργησαν τη “Strut Safe” μια οργάνωση στην οποία γυναίκες και άντρες μπορούν να απευθυνθούν όταν γυρνούν σπίτι και θέλουν να μιλούν με κάποιον στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Strut Safe, όλοι οι εθελοντές ελέγχονται και υπόκεινται σε σκληρό κώδικα δεοντολογίας. Μέχρι τώρα πάνω από 50 άνθρωποι έχουν υποστηρίξει το εγχείρημα.

“Πολλές από εμάς δεν αισθανόμαστε ασφαλείς όταν γυρνάμε σπίτι περπατώντας, έτσι αποφασίσαμε ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε μια γραμμή στην οποία θα μπορούσε οποισδήποτε να καλέσει. Θέλαμε να είμαστε ένας διεθνής αριθμός στον οποίο κάποιος που νιώθει ανασφάλεια μπορεί να απευθυνθεί” ανέφερε σε συνέντευξή της στον Independent η Τσανγκ.

“Αν συμβεί κάτι, είναι σαν να βρισκόμαστε εκεί και μπορούμε απευθείας να καλέσουμε τις αρχές”.

Όσον αφορά το ύφος των τηλεφωνημάτων εξήγησε στο BBC: “Κάποιες φορές είναι κυρίως κουτσομπολιό. Άλλες φορές κλείνεις το τηλέφωνο ύστερα από μια συναισθηματικά φορτισμένη κλήση 20 λεπτών. Το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της γραμμής, μπορεί να έτρεχε ή στο τέλος ακόμα και να έκλαιγε. Όταν κλείνεις το τηλέφωνο, κάθεσαι στον καναπέ σου και επικρατεί αυτή η σιωπή”.

Αν και στόχος της οργάνωσης είναι να υπάρχουν διαθέσιμα άτομα κάθε βράδυ, προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 7 το απόγευμα έως τις 3 το ξημέρωμα και την Κυριακή από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 το ξημέρωμα.

Οι στόχοι της οργάνωσης δεν φαίνεται να απέχουν και πολύ βέβαια, αφού περισσότερα από 70.000 άτομα ακολουθούν ήδη τη σελίδα με το ενεργό κοινό να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version