ΗΠΑ: Αποτάχθηκαν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ

ΗΠΑ: Αποτάχθηκαν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ
Άνθρωποι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Jefferson αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ AP

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη οι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της αφροαμερικανής Μπριόνα Τέιλορ αποτάχθηκαν από την υπηρεσία.

Ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τη μαύρη υγειονομική τεχνικό Μπριόνα Τέιλορ στο Λούιβιλ και ο αστυνομικός που συνέταξε το ένταλμα σύλληψης για την έφοδο στο διαμέρισμά της στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε, αποτάχθηκαν, ανακοίνωσε η συνδικαλιστική οργάνωσή τους.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά της στο Λούιβιλ του Κεντάκι στις 13 Μαρτίου, μία από μια σειρά δολοφονιών Αφροαμερικανών που οδήγησαν σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Τέιλορ, και ο ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, που ετοίμασε το ένταλμα σύλληψης, είχαν ενημερωθεί τον Δεκέμβριο ότι το Αστυνομικό Τμήμα Λούιβιλ Μέτρο (LMPD) σκόπευε να τους απολύσει.

Το συνδικάτο στο οποίο ανήκουν, το River City Fraternal Order of Police, ανέφερε ότι οι δύο αστυνομικοί απολύθηκαν και χαρακτήρισε την απόταξή τους “αδικαιολόγητη”.

Ο σύντροφος της Τέιλορ, που βρισκόταν μαζί της όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα, πυροβόλησε μία φορά εναντίον αυτών που όπως είπε θεώρησε πως ήταν εισβολείς. Τρεις αστυνομικοί απάντησαν εξαπολύοντας 32 πυροβολισμούς, έξι από τους οποίους χτύπησαν την Τέιλορ, σκοτώνοντάς την.

“Οπωσδήποτε δεν υπάρχουν αποδείξεις σε αυτή την υπόθεση ότι οι πολιτικές και οι διαδικασίες του LMPD παραβιάστηκαν μέχρι του σημείου να δικαιολογείται η απόταξη”, ανέφερε το συνδικάτο.

“Ο προσωρινός αρχηγός Τζέντρι όχι μόνο έλαβε τη λάθος απόφαση αλλά έστειλε και ένα δυσοίωνο μήνυμα σε κάθε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Λιούιβιλ Μέτρο”, ανέφερε το River City FOP.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα