ΗΠΑ: Η ομάδα του Μπάιντεν δεν εξετάζει την επιβολή γενικού lockdown στη χώρα

ΗΠΑ: Η ομάδα του Μπάιντεν δεν εξετάζει την επιβολή γενικού lockdown στη χώρα
Άνδρας στις ΗΠΑ περπατάει νύχτα ενώ τα μαγαζιά είναι κλειστά AP

Ενώ Πολιτείες στις ΗΠΑ επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ένας σύμβουλος του νέου Προέδρου δήλωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο για την επιβολή γενικού Lockdown.

Την ώρα που πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ θέτουν εκ νέου περιορισμούς για να αναχαιτίσουν την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων με Covid-19, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επιβολή πανεθνικού λοκντάουν τον επόμενο χρόνο.

Την Πέμπτη, η δήμαρχος του Σικάγο προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να μην δέχονται επισκέψεις για 30 ημέρες, ακόμη και στη Γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου. Στη Νέα Υόρκη από σήμερα τα εστιατόρια θα κλείνουν νωρίτερα, στις 10 το βράδυ. Στα δημόσια σχολεία του Ντιτρόιτ οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Κάποια μορφή αυτού του πάτσγουορκ μέτρων ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου. «Δεν βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι πρέπει να κλείσει όλη η χώρα», δήλωσε ο Δρ Βιβέκ Μέρθι, ο επικεφαλής της ομάδας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο μια σειρά περιορισμών που θα εφαρμόζονται ή θα αίρονται ανάλογα με το πόσο άσχημα εξαπλώνεται (η πανδημία) σε μια συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Η αύξηση των μολύνσεων ανησυχεί τους αξιωματούχους παντού στις ΗΠΑ, όπου καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 100.000 κρούσματα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 13 Πολιτείες, κυρίως στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, όπως στη Μινεσότα, το Μίσιγκαν, το Ιλινόι και την Αϊόβα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα