ΗΠΑ: Και δεύτερος μάρτυρας στο σκάνδαλο Τραμπ - Ουκρανίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

Δικηγόρος της υπόθεσης αποκάλυψε ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που γνωρίζουν για τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με την ουκρανία, ενδέχεται να είναι περισσότεροι από δύο.

Ένας δεύτερος ανώνυμος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που γνωρίζει για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία, μίλησε με το εποπτικό όργανο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε την Κυριακή ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC "This Week", ο Μαρκ Ζάιντ επιβεβαίωσε ότι ένας δεύτερος αξιωματούχος, προερχόμενος επίσης από την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή.

ADVERTISING

Η ταυτότητα του μάρτυρα αυτού δεν έχει αποκαλυφθεί και είναι άγνωστο αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Έχει κάνει "μια κατάθεση που προστατεύεται από τον νόμο και δεν επιτρέπεται να υποστεί αντίποινα", ανέφερε ο Ζάιντ σε ανάρτησή του στο Twitter. "Αυτός ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος έχει πληροφορίες από πρώτο χέρι", επισήμανε.

Το νομικό γραφείο του Ζάιντ εκπροσωπεί τον πρώτο καταμηνυτή ατασθαλιών, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στις 25 Ιουλίου, ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Ζελένσκι να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ένας άλλος δικηγόρος του ίδιου νομικού γραφείου, άφησε να εννοηθεί ότι ο αριθμός των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που θα μπορούσα να παράσχουν πληροφορίες για την υπόθεση αυτή ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το γραφείο και η ομάδα που εκπροσωπούν πολλούς μάρτυρες", είπε ο Άντριου Μπάκατζ.

Μιλώντας στο ABC ο Ζάιντ είπε ότι ο δεύτερος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατέθεσε στον γενικό επιθεωρητή των υπηρεσιών πληροφοριών, τον Μάικλ Άτκινσον. Όμως ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει με τις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων που διεξάγουν την έρευνα σε βάρος του Τραμπ.

Το βράδυ της Παρασκευής η εφημερίδα New York Times αναφέρθηκε στην ύπαρξη αυτού του δεύτερου πράκτορα που ήταν διατεθειμένος να μιλήσει αλλά δίσταζε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ακόμη αντιδράσει σε αυτές τις δηλώσεις των δικηγόρων. Επαναλαμβάνει όμως την υπερασπιστική γραμμή του, υποστηρίζοντας ότι "'έχει υποχρέωση να εξετάσει κάθε πιθανή υπόθεση διαφθοράς" για να δικαιολογήσει τα αιτήματά του προς την Ουκρανία και την Κίνα, τις οποίες προέτρεψε να ξεκινήσουν έρευνες σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ. Το Σάββατο, κατηγόρησε τον Τύπο και τους Δημοκρατικούς ότι βασίζονται σε πληροφορίες "από δεύτερο χέρι", επειδή ο πρώτος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος δεν ήταν παρών όταν έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Μπάιντεν: Ο Πομπέο δεν έχει παραδώσει τα έγγραφα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Υπόθεση Μπάιντεν: Οι Επιτροπές κλήτευσαν τον Λευκό Οίκο ζητώντας έγγραφα

Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν: Τον έβγαλε ο Ομπάμα από τα σκουπίδια

24Media Network