ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσική βότκα, θαλασσινά και διαμάντια – Ο Μπάιντεν θέλει να αποφύγει “Τρίτο Παγκόσμιο”

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσική βότκα, θαλασσινά και διαμάντια – Ο Μπάιντεν θέλει να αποφύγει “Τρίτο Παγκόσμιο”
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να αποφύγει μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι απέκλεισαν τη χώρα από το κανονικό καθεστώς αμοιβαιότητας που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα να «αποφύγει» μια «άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», επειδή θα προκαλούσε έναν «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε ο Αμερικανός ηγέτης από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από το κανονικό καθεστώς αμοιβαιότητας που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή τιμωρητικών δασμών ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Λαμβάνουμε επίσης επιπρόσθετα μέτρα για την απαγόρευση βασικών τομέων της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών, της βότκας και των διαμαντιών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Μόσχα απολάμβανε προηγουμένως το λεγόμενο εμπορικό καθεστώς του «μάλλον ευνοούμενου κράτους», το οποίο ευνοούσε το ελεύθερο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Μπάιντεν και συμφώνησαν για περαιτέρω υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και για περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Του δώσαμε την αξιολόγηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, τον ενημέρωσα για τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά του άμαχου πληθυσμού. Συμφωνήσαμε για περαιτέρω βήματα για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και την αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα