ΗΠΑ: Μακάβρια κλοπή – Άρπαξαν κουτί με ανθρώπινα κεφάλια

ΗΠΑ: Μακάβρια κλοπή – Άρπαξαν κουτί με ανθρώπινα κεφάλια
Κουτί (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Κουτί με ανθρώπινα κεφάλια, το οποίο προοριζόταν για ιατρικούς σκοπούς, κλάπηκε από φορτηγό στο Ντένβερ. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Ένα κουτί με ανθρώπινα κεφάλια φέρεται να κλάπηκε από φορτηγό ιατρικών προμηθειών στο Ντένβερ των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη (03/03), με την τοπική αστυνομία να κάνει έκκληση σε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες.

Το φορτηγό μετέφερε τα κεφάλια για ιατρική έρευνα και ήταν σταθμευμένο κατά μήκος της 23ης Λεωφόρου όταν ένας ή περισσότεροι κλέφτες μπήκαν στο όχημα, παίρνοντας το κουτί.

Η Denver Post μετέδωσε πως το κουτί είχε διαστάσεις 20 x 15 x 18 ίντσες (50,8 x 38,1 x 45,72 cm) και έφερε την ένδειξη “Εξαιρούμενο ανθρώπινο δείγμα”.

Όπως ανέφερε η αστυνομία στο AP, τα ανθρώπινα κεφάλια που βρίσκονταν εντός, προορίζονταν για την Αρχή Δωρεάς Οργάνων Science Care και θα χρησιμοποιούνταν για ιατρική έρευνα ή επιστημονική εκπαίδευση.

Τα κίνητρα των δραστών είναι άγνωστα προς το παρόν, ενώ υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η μία θέλει τους κλέφτες να είχαν σκοπό να πάρουν εξ αρχής τα ανθρώπινα κεφάλια, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι δράστες να έψαχναν για ιατρικό εξοπλισμό ή προμήθειες, να έκλεψαν το κουτί χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχει και να ήρθαν αντιμέτωποι μετέπειτα με το μακάβριο θέαμα.

«Πολύ σοκαριστικό», είπε ένας κάτοικος της περιοχής στο Fox outlet KDVR-TV. «Δεν βλέπω πολλά περίεργα πράγματα να συμβαίνουν συνήθως εδώ γύρω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είναι τρομακτικό».

Η αστυνομία προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες για την κλοπή ανθρώπινων κεφαλιών να επικοινωνήσει με το Metro Denver Crime Stoppers.

Αν και ασυνήθιστες, οι μακάβριες κλοπές συμβαίνουν κατά καιρούς. Το 2018, μια τσάντα που περιείχε 54 κομμένα ανθρώπινα χέρια βρέθηκε δίπλα σε ένα ποτάμι στη νοτιοανατολική Ρωσία. Τα χέρια αποδείχθηκε ότι ανήκαν σε εργαστήριο εγκληματολογίας, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα