ΗΠΑ: Σάλο προκαλεί νέα δολοφονία άνδρα κατά την σύλληψή του

ΗΠΑ: Σάλο προκαλεί νέα δολοφονία άνδρα κατά την σύλληψή του
Youtube

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάποιον μάρτυρα, ο άντρας βρίσκεται στο έδαφος, ενώ ακούγεται να κλαίει και να λέει επανειλημμένα "Δεν μπορώ να αναπνεύσω" στον λευκό αξιωματικό.

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ να συλλαμβάνει έναν άνδρα, τον οποίο έχει ξαπλώσει στο έδαφος και του πατάει τον λαιμό με το πόδι.

Στο βίντεο διαρκείας δέκα λεπτών που τραβήχτηκε από κάποιον μάρτυρα, ο άντρας που υπολογίζεται να ήταν γύρω στα 40 ετών, βρίσκεται στο έδαφος, ενώ ακούγεται να κλαίει και να λέει επανειλημμένα “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” στον λευκό αξιωματικό. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ακούγεται η φράση “Μην με σκοτώνεις”.

Οι μάρτυρες φώναξαν στον αστυνομικό να βγάλει το πόδι του από το λαιμό του άνδρα, αφού παρατήρησαν πως σταμάτησε να κινείται. Κάποιος ακούγεται να λέει πως “η μύτη του αιμορραγεί”.

Τη Δευτέρα το βράδυ, το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης δήλωσε ότι ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και πέθανε λίγο αργότερα, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου ο άνδρας αντιστάθηκε στους αξιωματικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής του για πλαστογραφία.

Το Γραφείο Ποινικών Συλλήψεων της Μινεσότα διερευνά το περιστατικό και τις συνθήκες θανάτου του άνδρα.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, δήλωσε ότι θα ζητήσει την απονομή δικαιοσύνης και θα απαιτήσει απαντήσεις από το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version