ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για σήμερα, μία ημέρα μετά την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για σήμερα, μία ημέρα μετά την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ
Διαδήλωση για τον Τζορτζ Φλόιντ στην Αριζόνα AP

Το μεγαλύτερο ξέσπασμα αντιρατσιστικού ακτιβισμού από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960 παραμένει ζωντανό όσο οι μέρες περνούν. Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για σήμερα.

Διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και πάλι σήμερα σε πόλεις των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, του οποίου ο θάνατος κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς πυροδότησε το μεγαλύτερο ξέσπασμα αντιρατσιστικού ακτιβισμού από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σιάτλ, στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο νωρίς σήμερα ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου και μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα.

Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις, από την Ατλάντα έως τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, κατά την 16η διαδοχική ημέρα κινητοποιήσεων.

Στην Ουάσινγκτον, ένας από τους αδελφούς του Φλόιντ αναμένεται σήμερα να απευθυνθεί σε επιτροπή της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Βουλής καθώς οι βουλευτές θα ασχοληθούν με τα ζητήματα της αστυνομικής βίας και της φυλετικής αδικίας.

Ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις, στις 25 Μαΐου, όταν ένας εξ αυτών κράτησε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά την ώρα που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα