ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε την διπλωματία, μέχρι να κυλήσουν τα τανκς

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε την διπλωματία, μέχρι να κυλήσουν τα τανκς
Ρώσοι στρατιώτες AP

Η διπλωματία θα συνεχιστεί "μέχρι να κυλήσουν τα τανκς" διαμηνύουν οι ΗΠΑ, ενώ προειδοποιούν πως η Ρωσία προετοιμάζεται για εισβολή.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για εισβολή, αλλά η διπλωματία θα συνεχιστεί “μέχρι να κυλήσουν τα τανκς” ανέφερε νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος.

«Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να κινούνται πιο κοντά στα σύνορα», είπε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι βλέπουν να καταστρώνονται σχέδια για εισβολή «ανά πάσα στιγμή».

Ο αξιωματούχος τοποθετήθηκε μετά την εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για «ειρηνευτικά» στρατεύματα στις περιοχές που η Μόσχα αναγνώρισε ως ανεξάρτητες στην ανατολική Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στις ρωσικές ενέργειες και όχι στα λόγια.

«Θα παρατηρήσουμε και θα αξιολογήσουμε σε ποιες ενέργειες προχωρά πραγματικά η Ρωσία και θα απαντήσουμε ανάλογα», είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες ή επιβεβαίωση για την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στην περιοχή.

Όπως είπε, τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν σε αυτές τις περιοχές δεν είναι νέο φαινόμενο.

“Αυτή είναι η κατάσταση σε αυτήν την περιοχή από το 2014”, είπε ο αξιωματούχος.

Στη συνέχεια, είπε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν πρόσθετα μέτρα για να ανταποκριθούν στην αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχισμένων εδαφών την Τρίτη.

«Θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα αύριο για να λογοδοτήσει η Ρωσία για αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», είπε.

Τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να βρεθούν στις περιοχές τις επόμενες ώρες

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να μετακινηθούν το συντομότερο απόψε ή αύριο στο Ντονμπάς για τη λεγόμενη «ειρηνευτική» αποστολή τους, ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βλέπουν προετοιμασίες για μια πιθανή επιχείρηση διεύρυνσης, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης αμφίβιων πλοίων και του εξοπλισμού φόρτωσης για αερομεταφερόμενες μονάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα