ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι νεκροί στο Μισισίπι εξαιτίας ανεμοστρόβιλων

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι νεκροί στο Μισισίπι εξαιτίας ανεμοστρόβιλων
MIKE EVANS/WLBT-TV, VIA AP

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η πολιτεία του Μισισίπι μετά από το πέρασμα πολλών ανεμοστρόβιλων που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Οι νότιες ΗΠΑ πλήττονται από ανεμοστρόβιλους και ο κυβερνήτης του Μισισίπ πήρε την απόφαση να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν έγινε γνωστό πως τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από αυτά τα πανίσχυρα καιρικά φαινόμενα.

"Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Μισισιπή μετά τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες που έπληξαν την πολιτεία", έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως "Δεν είναι μόνοι οι πολίτες. Κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να προστατεύσουμε τους δικούς μας και τα υπάρχοντά τους".

Από την πλευρά της η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Μισισιπή ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί έξι νεκροί, όλοι τους στο νότιο τμήμα της πολιτείας, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως πέρα από τους θανάτους οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν και μεγάλες υλικές καταστροφές στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Κυριακής ο κυβερνήτης του Μισισιπή είχε επαναλάβει τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, υπενθυμίζοντας στους πολίτες να σέβονται τις συστάσεις για την προστασία από την επιδημία του κορονοϊού στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταβούν σε κάποιο από τα καταφύγια που έχει δημιουργήσει η πολιτεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network