Ισπανία: Ανοιχτά τα μουσεία εν μέσω πανδημίας

Ισπανία: Ανοιχτά τα μουσεία εν μέσω πανδημίας
Επισκέπτες σε μουσείο της Μαδρίτης AP

Παρόλο που η Ισπανία θρηνεί χιλιάδες θύματα, η κυβέρνηση επέλεξε να μείνουν ανοιχτά τα μουσεία και οι γκαλερί.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί. Αν και η Ισπανία είναι μία από τα κράτη που μετρούν χιλιάδες θύματα, η κυβέρνηση επέλεξε να μείνουν ανοιχτά τα μουσεία και οι γκαλερί.

Οι αρχές υποστηρίζουν πως η επαφή με την τέχνη γαληνεύει την ψυχή και διώχνει το στρες. Το «Caixaforum» στη Μαδρίτη φιλοξενεί μια έκθεση αφιερωμένη στους σουρεαλιστές.

Σύμφωνα με το Euronews η έκθεση φιλοξενεί 279 έργα από όλο τον κόσμο, από δημιουργούς όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί,ο Σίρο Κουραμάτα και ο Μαρσέλ Ντυσάν. Σε μία μόλις εβδομάδα περισσότεροι από 1000 φιλότεχνοι επισκέφθηκαν την γκαλερί.


«Γνωρίζω ότι σε κάποιες χώρες τα μουσεία έχουν κλείσει, ενώ εμπορικά κέντρα και καταστήματα παραμένουν ανοιχτά. Εδώ, στο Caixaforum είμαστε αφοσιωμένοι στον πολιτισμό. Η τέχνη διαμορφώνει τη φαντασία μας και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε μια άγνωστη πλευρά του εαυτού μας. Υποδεχόμαστε λοιπόν τους επισκέπτες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας» δήλωσε η Ίζαμπελ Σαλγάδο, υπεύθυνη εκθέσεων του «Caixaforum».

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης, ενώ επιτρέπεται η είσοδος σε μικρό αριθμό πολιτών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα