Ισπανία: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 965 ευρώ, τα συνδικάτα ζητούν εγγυήσεις για 1000

Ισπανία: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 965 ευρώ, τα συνδικάτα ζητούν εγγυήσεις για 1000
Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ άναψε το πράσινο φως έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 965 ευρώ.

Η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού στην Ισπανία ολοκληρώνεται άμεσα.

Παρά την άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να συζητήσει οτιδήποτε σχετικό, το ύψος του πρώτου μισθού στη χώρα θα κυμανθεί στα 965 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 15 ευρώ.

Τα συνδικάτα από τη δική τους πλευράς προσώρας δεν υπογράφουν πιέζοντας την κυβέρνηση να δοθούν εγγυήσεις ότι το 2022 θα υπάρξει νέα αύξηση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 1000 ευρώ.

Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης, όπως έχει συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες, είναι ο πρώτος μισθός να φτάσει στο 60% του μέσου μισθού μέχρι το 2023.

H αύξηση αποτελεί νίκη, έστω και στα σημεία, στο άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ της Υπουργού Εργασίας και δεύτερης αντιπροέδρου Γιολάντα Ντίαθ και της Υπουργού Οικονομικών Νάντιο Καλβίνιο. Η πρώτη είχε υποστηρίξει την άμεση αύξηση, η δεύτερη προτιμούσε την αναμονή μέχρι να διαμορφωθούν ολοκληρωμένα δεδομένα για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντεθ άναψε τελικά το πράσινο φως για άμεση ενεργοποίηση της αύξησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα