Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα
Κύμα καύσωνα στη Μαδρίτη AP

Το τελευταίο κύμα καύσωνα στην Ισπανία άφησε πίσω του πάνω από 1.000 νεκρούς. Οι θάνατοι καταγράφηκαν στο διάστημα 10-19 Ιουλίου, κατά το οποίο ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 1.047 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αίτια που συνδέονται με το δεύτερο κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα επί ένα δεκαήμερο.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν στο διάστημα 10-19 Ιουλίου, κατά το οποίο ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας της Ιβηρικής.

Ο καύσωνας επηρέασε κυρίως τους ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, 672 από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 85 ετών, 241 ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 75-84 και 88 ήταν από 65 έως 74 ετών.

Η Μπέα Χερβέγια, εκπρόσωπος της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (AEMET), ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα αντιμετώπιζαν καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Όπως έκανε γνωστό, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στον μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, ο οποίος δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος στους νέους και συχνά αντιδρά υπερβολικά στους ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα