Ισραήλ: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από επίθεση με όπλο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από επίθεση με όπλο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Αστυνομία στην Ιερουσαλήμ AP Photo/Mahmoud Illean

Επίθεση με όπλο διαπράχθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τρεις ακόμη να τραυματιστούν.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από την επίθεση με όπλο ενός Παλαιστίνιου που ανήκε στην Χαμάς στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προτού αυτός πέσει νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών αστυνομικών, δήλωσαν σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Η δεύτερη αυτή επίθεση που διαπράττεται στην Ιερουσαλήμ σε διάστημα τεσσάρων ημερών σημειώθηκε κοντά σε μία από τις πύλες για το Τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ομέρ Μπαρ-Λεβ δήλωσε ότι ο δράστης ήταν μέλος της Χαμάς από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και ότι αυτός χρησιμοποίησε ένα οπλοπολυβόλο στην επίθεση.

“Ηταν μέλος της Χαμάς, της πολιτικής της πτέρυγας, όχι της ένοπλης”, σημείωσε ο υπουργός.

“Η σύζυγός του (του δράστη) έφυγε (από τη χώρα) πριν από τρεις μέρες και ο γιος του βρίσκεται επίσης στο εξωτερικό (…). Φαίνεται ότι η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη”, πρόσθεσε.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που κατονομάστηκε από το Ισραήλ ως ο δράστης της επίθεσης ήταν μέλος της.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άμαχοι, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ έδωσε εντολή για την ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από την Ιερουσαλήμ μετά την σημερινή επίθεση και κάλεσε τον πληθυσμό και τους αστυνομικούς να “επαγρυπνούν” καθώς πλησιάζει η εβραϊκή γιορτή Χανουκά, η οποία αρχίζει στις 28 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα