Ισραήλ: Απαγόρευσαν τον εμβολιασμό στους Παλαιστίνους κρατούμενους των φυλακών

Ισραήλ: Απαγόρευσαν τον εμβολιασμό στους Παλαιστίνους κρατούμενους των φυλακών
Κάτοικοι στην Παλαιστίνη AP

Η σε αποδρομή κυβέρνηση Νετανιάχου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή της να μην εμβολιαστούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Ακρως ρατσιστική πολιτική στο θέμα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό ακολουθεί το Ισραήλ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Μετά από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας (!) οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές δεν θα εμβολιαστούν, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση, σε αντίθεση με το προσωπικό των φυλακών το οποίο βέβαια απαρτίζεται από Ισραηλινούς.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρα απαράδεκτη απόφαση που πάρθηκε με αμιγώς πολιτική κριτήρια και η οποία προκαλεί ήδη θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ την ώρα που ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού προχωρά απρόσκοπτα.

ΜΚΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ να αναλάβει δράση και να πράξει το αυτονόητο, να επιτρέψει δηλαδή στους Παλαιστίνιους κρατουμένους, οι οποίοι συνωστίζονται στις ισραηλινές φυλακές να εμβολιαστούν άμεσα και μαζικά.

Τονιζόταν δε το προφανές ότι οι κρατούμενοι, λόγω ακριβώς των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν, πρέπει να προηγηθούν και να λάβουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αναμένεται έτσι η αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου το οποίο όμως λίγα πράγματα μπορεί να κάνει αν δεν δώσει σχετική εντολή ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος παραμένει υπέρμαχος της πολύ σκληρής γραμμής της αντιμετώπισης των Παλαιστίνιων, ακόμα και κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες περιστάσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα