Ιταλία: Ο κορονοϊός πλήττει τη Σκάλα του Μιλάνου – 27 κρούσματα στη χορωδία

Ιταλία: Ο κορονοϊός πλήττει τη Σκάλα του Μιλάνου – 27 κρούσματα στη χορωδία
Σκάλα του Μιλάνου AP

Τουλάχιστον 18 τραγουδιστές-τραγουδίστριες και 9 μουσικοί έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Σταμάτησαν οι παραστάσεις, αναβλήθηκαν οι πρόβες.

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει σκληρά την παγκοσμίου φήμης όπερα La Scala του Μιλάνου, καθώς τουλάχιστον 18 τραγουδιστές και τραγουδίστριες και 9 μουσικοί έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, δήλωσε συνδικαλιστής χθες Τετάρτη (28/10).

Όλα τα μέλη της χορωδίας της όπερας τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά, καθώς το θέατρο περιμένει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν και άλλα μέλη του προσωπικού.

«Όλες οι πρόβες αναβλήθηκαν», διευκρίνισε ο Πάολο Πουλίζι, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στη Σκάλα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η όπερα άνοιξε ξανά τον Ιούλιο, αφού παρέμεινε κλειστή για τέσσερις μήνες, καθώς η Ιταλία δεχόταν το χτύπημα του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας. Αυτή την εβδομάδα, οι παραστάσεις σταμάτησαν ξανά, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης την Κυριακή να κλείσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα, ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Η ισχύς της εντολής αυτής της κυβέρνησης εκπνέει την 24η Νοεμβρίου και ο Πουλίζι σημείωσε ότι τα μέλη της όπερας έτρεφαν την ελπίδα πως η Σκάλα θα ήταν σε θέση να οργανώσει την παράσταση με την οποία εγκαινιάζεται κάθε χρόνο η νέα σεζόν, την 7η Δεκεμβρίου, εμβληματική εκδήλωση της ιταλικής πολιτιστικής ζωής.

Το Μιλάνο και ευρύτερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας πλήττονται εκ νέου σκληρά από την πανδημία: κατέγραψαν 7.558 νέα κρούσματα χθες Τετάρτη (28/10). Η περιφέρεια που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι η γειτονική Πιεμόντε (2.827 μολύνσεις).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα