Ιταλία: Οι υπάλληλοι της Amazon απεργούν, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας

Ιταλία: Οι υπάλληλοι της Amazon απεργούν, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας
Το συνδικάτο της Amazon στην Ιταλία κάλεσε τα μέλη του να κατέβουν σε απεργία την Δευτέρα 22/3, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας. glomex

Το συνδικάτο της Amazon στην Ιταλία κάλεσε τα μέλη του να κατέβουν σε απεργία την Δευτέρα 22/3, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί 9.500 εργαζόμενους στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου Amazon στην Ιταλία κάλεσε τα μέλη του να κατέβουν σε απεργία την Δευτέρα 22/3, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μείωση του φόρτου εργασίας, σεβασμός των υγειονομικών κανόνων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, καταβολή “αποζημίωσης covid”, αύξηση μισθών είναι μερικά από τα αιτήματα των συνδικάτων Cgil, Sisl και Uil, σύμφωνα με τα οποία έως και 40.000 εργαζόμενοι ενδέχεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, αν αυτές επεκταθούν και στους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών της Amazon.

“Οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι”, οι οδηγοί της Amazon “παραδίδουν 180 με 200 πακέτα την ημέρα”, καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα συνδικάτα, κάνοντας λόγο για ένα πρωτόγνωρο κίνημα στην Amazon Ιταλίας.

Οι πελάτες της εταιρείας καλούνται να στηρίξουν την απεργία των εργαζομένων αποφεύγοντας να κάνουν αγορές σήμερα, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Federconsumatori.

“Πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του πιο πλούσιου ανθρώπου παγκοσμίως (του Τζεφ Μπέζος) να μη σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα;”, διερωτήθηκε ο Νικόλα Φρατοϊάνι, γραμματέας του αριστερού κόμματος Sinistra Italiana που στηρίζει την απεργία, προτού αναφερθεί “στα κέρδη της Amazon στη διάρκεια της πανδημίας” .

Λόγω των μακροχρόνιων lockdown που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων σε πολλές χώρες παγκοσμίως οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο.

Όπως γράφει το euronews, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το τέταρτο τρίμηνο του 2020 τα 100 δισεκ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της την ίδια περίοδο διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 7,2 δισεκ. δολάρια.

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ως το φθινόπωρο πρόκειται να ανοίξει στην Ιταλία ένα νέο κέντρο διανομής στο Σιβιντάτε αλ Πιάνο, δημιουργώντας 900 θέσεις εργασίας και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της στη χώρα σε 10.400.

Μέσα στο 2020 η Amazon προσέλαβε 2.600 υπαλλήλους στην Ιταλία, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισεκ. ευρώ από την άφιξή της στη χώρα πριν δέκα χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα