Ιταλία: Πάλι σε τριψήφιο νούμερο οι θάνατοι από κορονοϊό

Ιταλία: Πάλι σε τριψήφιο νούμερο οι θάνατοι από κορονοϊό
Πολίτες με μάσκα στην Ιταλία (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Ιταλία συνεχίζει και αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 111 νέοι θάνατοι από το νόσο.

Η Ιταλία κατέγραψε 111 νέους θανάτους από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο έναντι 87 θανάτων την προηγουμένη, επί συνόλου 33.340 από την έναρξη της επιδημίας στις 21 Φεβρουαρίου .

Τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονται τις τελευταίες 24 ώρες σε 416, έναντι 516 την προηγουμένη, επί συνόλου 232.664.

Οπως γίνεται αντιληπτό, τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλό αριθμητικό επίπεδο σε αντίθεση με την Ισπανία όπου παρατηρείται σαφέστατη και θεαματική μείωση.

Σε έντεκα ιταλικές περιφέρειες επί συνόλου είκοσι ενός, σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι, αλλά στη Λομβαρδία, νεκροί και κρούσματα παραμένουν περισσότερα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επιβεβαιώνει ότι από τις 3 Ιουνίου οι Ιταλοί θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη την χώρα.

Αρνητικές αντιδράσεις, τέλος, προκάλεσε στο Μιλάνο η κινητοποίηση, των «πορτοκαλί γιλέκων»: πρόκειται για πολίτες που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Κόντε, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της λιρέτας και αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα