Ιταλία: Πήρε αναβολή η υπόθεση Σαλβίνι

Ιταλία: Πήρε αναβολή η υπόθεση Σαλβίνι
Ματέο Σαλβίνι AP

Η υπόθεση του Ματέο Σαλβίνι που κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας πήρε αναβολή.

Αναβολή πήρε το Σάββατο η υπόθεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στο δικαστήριο της Κατάνης της Σικελίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστής αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες όρισε ότι θα πρέπει να εξετάσει σειρά μαρτύρων, πριν αποφασίσει αν ο Σαλβίνι πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 133 μετανάστες.

Η υπόθεση αφορά την άρνηση του Ματέο Σαλβίνι να επιτρέψει, τον Ιούλιο του 2019, την αποβίβαση των μεταναστών αυτών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας, για διάστημα πέντε ημερών.

Στις 20 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου θα κληθούν να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι και η πρώην υπουργός Άμυνας Ελισμπέτα Τρέντα. Στόχος τις εμβάθυνσης αυτής είναι να εξακριβωθεί αν η πρώτη κυβέρνηση Κόντε στήριξε τις αποφάσεις και τις επιλογές του Σαλβίνι.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος δικαστής θα αποφανθεί αν ο γραμματέας της Λέγκα θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ή να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα