Κορονοϊός – Ιταλία: Πολύ ψηλά τα κρούσματα – Ανακοινώνει μέτρα ο Κόντε

Κορονοϊός – Ιταλία: Πολύ ψηλά τα κρούσματα – Ανακοινώνει μέτρα ο Κόντε
Τεστ για τον κορονοϊό στην Ιταλία AP

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο να αγγίζουν τα 30.000.

Ελαφριά μείωση σημείωσαν την Κυριακή τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στην Ιταλία αφού ανιχνεύθηκαν 29907 νέες μολύνσεις. Οι θάνατοι ανήλθαν στους 208 το τελευταίο 24ώρο. Πραγματοποιήθηκαν 183.000 διαγνωστικά τεστ. Το Σάββατο τα περιστατικά ήταν 31.758 και οι νεκροί 297.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς και στους δεύτερους 18.902.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων από τoν κορονοϊό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα