Ιταλία: Σύλληψη δύο αγροτών για τις φωτιές

Ιταλία: Σύλληψη δύο αγροτών για τις φωτιές
Φωτιά στην Ιταλία AP Photo/Salvatore Cavalli

Δύο αγρότες συνελήφθησαν στη Σικελία, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τις μεγάλες φωτιές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν βοσκοτόπια για τα πρόβατά τους.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δύο αγρότες στη Σικελία χθες Σάββατο οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν πρόσφατες πυρκαγιές προκειμένου να δημιουργήσουν βοσκοτόπια για τα πρόβατά τους, και ανακοίνωσε πως οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να βάλουν άλλη μια μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά.

Πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές της νότιας Ιταλίας αυτό το καλοκαίρι, υποβοηθούμενες από τις υψηλές θερμοκρασίες που φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις στην Καλαβρία και στα νησιά Σικελία και Σαρδηνία.

Η αστυνομία στις Συρακούσες, στη νοτιοανατολική Σικελία, μια περιοχή όπου η θερμοκρασία έφθασε σχεδόν τους 49 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, δήλωσε πως η έρευνά της δείχνει πως οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον δύο από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή τον Ιούλιο.

“Ο σκοπός τους ήταν να διευρύνουν την περιοχή βόσκησης των ζώων τους με τη δηλωμένη πρόθεση να εξοικονομήσουν χρήματα από τη βοσκή”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.

Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι έχει πει πως τουλάχιστον το 70% των πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησαν προμελετημένα ή από αμέλεια. Η αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα έναν άνδρα που φαίνεται σε βίντεο να βάζει φωτιά σε θάμνο στην ύπαιθρο κοντά στη Νάπολη.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν διάφορα κίνητρα για εμπρησμό σε σχέση με τις πυρκαγιές, από τον καθαρισμό του εδάφους για βόσκηση ή οικοδόμηση, μέχρι απαιτήσεις ασφαλίστρων ή ακόμη υπερωρίες για πυροσβέστες.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι καταγραφές από τις συνομιλίες των δύο ανδρών που έχει στη διάθεσή της δείχνουν πως σχεδίαζαν να βάλουν μια νέα πυρκαγιά σήμερα Κυριακή προκειμένου να καθαρίσουν μια πολύ μεγαλύτερη έκταση γης “με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια τάξη και ασφάλεια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα